Psychologisch Adviesbureau Gijs Kuiper

Wat voor mij dit werk zo mooi maakt?drs-gijs-kuiper-solo

Het gevoel dat ik het verschil kan maken. Voor iedere persoon in mijn praktijk neem ik de tijd. De gesprekken en advisering op grond van de testresultaten zijn van grote betekenis voor mijn cliënten. Dat ik de ander kan helpen zijn eigen weg te vinden is ook voor mij belangrijk. Het verrijkt mijn leven. Dat is mijn motivatie.

Studie en groei
Tijdens mijn studie ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Leiden verzamelde ik veel theoretische kennis (cum laude afgestudeerd). Daarna zocht ik vrijheid en levenservaring; ik maakte een fietstocht van ruim een jaar naar India en Nepal. De kennismaking met volstrekt andere culturen heeft mij het belang van openheid en van goed luisteren laten voelen, en mij geleerd om buiten de geijkte paden te denken.

Loopbaan
Terug in Nederland ging ik aan het werk als selectiepsycholoog bij de Rijkspsychologische Dienst. Na diverse functies bij het Ministerie van Defensie werd ik bij de Koninklijke Luchtmacht verantwoordelijk voor de selectie van het personeel en van de gevechtsvliegers, en voor management-development en herplaatsingsdossiers.

Eigen bureau
Deze ervaringen kwamen goed van pas in het ‘Psychologisch adviesbureau drs. G.C. Kuiper’ dat ik inmiddels gestart was. Aanvankelijk richtte ik me vooral op adviseren bij school- en beroepskeuze. Later kwamen daar loopbaanoriëntatie en reïntegratie bij.

In 2001 heb ik de luchtmacht verlaten en sindsdien ben ik full-time voor mijn adviesbureau aan het werk.