Werkgeheugentraining met COGMED

cogmed_logo-150x127
Je kunt veel meer dan je altijd dacht!
Voor effectief leren, studeren en werken is een goed functionerend werkgeheugen onmisbaar. Het is het instrument waarmee je je intelligentie productief maakt. Dat werkgeheugen kun je trainen. Ik help daarbij met een beproefde methode, de COGMED werkgeheugentraining. Je zult zien dat je na de training veel meer kunt dan je altijd dacht.

Wat is COGMED-training?
Het woord COGMED is een samentrekking van cognitief en medisch. De training verbetert denkprocessen en verandert tegelijkertijd de opbouw en samenwerking van verschillende hersendelen. Wil je meer weten over deze veranderingen, ga dan naarwww.cogmed.nl.

Inhoud van de training
De training bestaat uit series werkgeheugentaken in de vorm van computerspellen. De spellen zijn zo gemaakt dat constant op de top van het kunnen geopereerd moet worden. Door het opzoeken van je grenzen leer je optimaal en groeien de hersenen het snelst.

Probeer het een keer op www.training.cogmed.com (gebruikersnaam: test, wachtwoord: test44, kies QM.)

Hoe werkt COGMED-training?
Hersentraining is net sporttraining: in de eerste intensieve trainingsperiode bouw je snel een enorme versterking op. Daarna is het een kwestie van volhouden.

Zoals je na een intensieve trainingsperiode niet klaar bent en je nieuwe bewegingsgpatroon deel van je leven moeten worden, zo heb je ook tijd nodig om blijvend nieuw (denk)gedrag te ontwikkelen en in je leven in te passen.

Voor wie?
De COGMED geheugentraining is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 15 jaar oud.

In de meeste gevallen is de COGMED-training gekoppeld aan een studiekeuzeadvies of loopbaan- of integratietraject.

Trainingsschema COGMED

  • De eerste vijf weken: vijf dagen per week zelf drie kwartier thuis trainen.
  • Daarna gedurende een jaar twee maal per week een minisessie.
  • De begeleiding bestaat uit driemaal een uur in de eerste vijf weken, en in het jaar daarna elke drie maanden een uur. In totaal dus 7 uur. Dat jaar is nodig om aan de veranderingen in de hersenen blijvend ander gedrag te koppelen.

Al na enkele weken merk je duidelijk het resultaat van je inspanning. De contacturen door het jaar heen zijn niet alleen ter motivatie en begeleiding van de training, maar ook om het studie- of beroepskeuzeadvies verder uit te werken en concreet te maken.

Gecertificeerd
Als gecertificeerd COGMED-coach kan ik je precies het steuntje geven dat je nodig hebt.